Hulsterheide » Onze diensten » Voedingsadvies

Voedingsadvies

Onze dierenartsen en assistenten geven je graag advies over de juiste voeding van je huisdier.
Je kan bij ons terecht voor onderhoudsvoeding aangepast aan de grootte en leeftijd van je dier.
Verder bieden we ook specifieke dieetvoeding aan: Voor dieren met gezondheidsproblemen zijn kant-en-klare dieetvoeders ontwikkeld die een enorme hulp zijn bij het voorkomen en bestrijden van ziektes. Bij een juist gebruik van zulke voeding kan de hoeveelheid mediciijnen sterk verminderd worden.  Vandaar ook dat deze speciale dieetvoeding uitsluitend bij dierenartsen te verkrijgen is.

In ons gamma dierenvoeding vind je onder andere volgende merken terug:

  • Calibra
  • Hills
  • Sanimed
  • Greenheart
  • Trovet

Behalve het verkopen van de voeding, geven we je ook graag deskundig advies om zo samen met jou te kunnen streven naar de ideale lichaamscondities van je huisdier! Telkens een hond in onze praktijk binnenstapt, wordt hij gewogen zodat we de evolutie van zijn gewicht kunnen opvolgen. Er zijn namelijk heel wat honden die last hebben van overgewicht en net zoals bij mensen heeft zwaarlijvigheid ook bij dieren ernstige gevolgen voor de gezondheid.
Door het huisdier regelmatig te wegen, kan tijdig worden ingegrepen wanneer hij te zwaar dreigt te worden. Een oplossing kan dan zijn om het dier op een light voeding te zetten. Bij ernstig overgewicht is zo’n light voeding echter niet meer voldoende, vaak wordt dan een echt dieet aangeraden. De hond krijgt dan speciale voeding die veel vezels bevat waardoor hij toch nog vrij veel kan eten en toch gewicht verliezen.